Öland

Nu är jag hemma efter 3 härliga dagar på Öland! Har varit hemma ett par timmar men nu först orkar jag blogga :) Jag tar resan, min och Mackes första semester ihop, dag för dag. Det blir ett långt inlägg!I söndags började färden ner till den härliga ön. Vi var uppe vid klockan 8 och började göra oss iordning. Vi hade räknat med att åka vid 10 men kom iväg redan 10 över 9! Resan gick bra och rätt lätt. Stannade en gång på en mack för att sträcka på benen och toalettbesök. Macke smaskade på en glass och jag på en chokladbit och så fortsatte vi.

Vi var nere någon gång vid halv 2 och vi började med att hälsa på alla i stugan och bära in våra grejer. Efter det begav vi oss till restaurangen för att käka och sen intog vi stranden där vi låg och solade ett tag, tog sommarens första dopp (kallt, kallt!) och slappade.

Så länge låg vi inte på stranden för vid 16tiden var vi i Böda för att äventyrsgolfa! Det var riktigt roligt och det gick rätt bra. Dock vann Macke.. Men vinnaren bjöd förloraren på glass så det gjorde inte så mycket ;)

På kvällen tog vi en liten promenad och satt sedan på altanen till stugan, mys :)Måndagen var min och Mackes stranddag! Vi var uppe rätt tidigt, runt 8 sådär. Vid 10 var vi nere på stranden där vi stannade nästan hela dagen. Ett par dopp blev det men inget långvarit :P Alldeles för kallt för det, men skönt att svalka sig för det blev riktigt varmt att ligga i solen. Härligt med ordentlig sommar! :)

Mackes föräldrar, systrar och vännerna till föräldrarna var i Borgholm när vi låg på stranden. Alla sju hundar var kvar i stugan. Ja, alla sju. Mackes föräldrar har 3 stycken och deras vänner har 4. Alla av samma ras; Shetland Sheepdog. Vi hörde dom skälla nere från stranden och trodde att dom andra var tillbaka från Borgholm. Vi hade fel. När vi kom upp till stugan en bra stund efter vi hört som skälla såg vi att hundarna hade rymt genom ett öppet fönster. Det var bara att börja med att försöka få in dom. Det gick rätt bra, alla hade inte rymt och vi fick in 3 av dom 4 hundar som var ute. Den sista drog iväg på en kilometerlång springtur och försvann. Efter mycket om och men hittade vi henne dock. Lite problematiskt och en aning panikartat men det löste ju sig fint tillslut. Tur det.

Jag och Macke blev lite mer brända än vi hade räknat med pågrund av hundjakten. Jag fick soleksem för första gången i mitt liv tror jag, men det har lagt sig nu. Det var väl det värsta tror jag, inte så farligt bränd annars. Vi tog en välförtjänt dusch när sista hunden var tillbaka och sen åkte vi till Löttorp och handlade mat till kvällen. Vi grillade, väldigt gott blev det!

Vi körde ett parit minigolf till på campingen, Macke vann igen, och sen satt vi för oss själva ett tag och pratade. Vi satt sedan ute ett tag till på altanen med dom andra och drack och käkade godis :)Sista dagen. Vi var uppe rätt tidigt igen. Svårt att undvika med sju hundar i en stuga och när man sover väldigt nära toaletten :P Efter frukost på altanen började vi packa ihop våra grejer och lasta in dom i bilen. Vid 10 sa vi hej då till alla och åkte till Borgholm. Väl där strosade vi omkring och kollade i affärer och sådär. Shoppade inget dock. Det blev varsinn hambrugare på Pappa Blå och sen lite mer strosande, en slush och sedan mötte vi upp Jonna och Betzy (en av hundarna :P) som skulle med på färden hem till Östergötland.


En mycket härlig första semester tillsammans fick vi, jag och Macke :)


xoxo

461264 Hallå...

3a4a1b6a386d950e3b05681741372fe1.png

Hallå kära läsare! Jag och Macke har nu anlänt till Öland och Sonjas Camping. Vi har hunnit med att äta och har tagit sommarens första dopp! Sen har vi legat i sanden och värmt oss :) Första gången jag mobilbloggar, hoppas det funkar som det ska! Nu ska vi iväg till Böda och äventyrsgolfa! :D Hoppas att det är bra där hemma. 


xoxo

So it's friday

Rätt seg fredag. Överlevde ju för är sitter jag nu.. Hm..

Ingen speciell dag, ja förutom att nyheten om Michael Jacksons död då. Vad tycker man om det? Min enda reaktion var att det var lite oväntat. Jag menar han var ju inte så himla gammal ändå, 50 faktiskt. Och sen har det ju varit allt detta tjat om hans konserter i sommar och så men jag har inte hört något om att han är dålig. Så jag tycker det var oväntat. Dock har jag ju aldrig intresserat mig av Michaels liv eller musik så det är kanske inte så konstigt ändå.. 

Michaels
död har dock väckt tankar, som jag funderade på redan när Heath Ledger gick bort, nämligen; är det nu det börjar? Är det nu vi kommer få höra om kändisar som dör? Dom flesta som är stora idag är ju äldre. Ärligt talat hur många bra yngre skådespelare har vi? Jag menar som verkligen har blivit riktigt skitstora och som dom flesta vet namnet på och kan rabbla ett par filmer dom medverkat i. Inte så många väl? Eller jag vet inte, jag bara tycker att det är samma folk med i alla filmer nu förtiden. Kommer inte många nya yngre skådespelare och skådespelerskor. Kanske är bättre inom musikbranschen där. Hm.. i vilket fall tror jag det kommer komma en del nyheter om stora stjärnor som dör, det är väl väntat. Alla ska vi ju en gång dö, det är det enda man kan vara säker på här i livet.

Dags att börja packa lite smått inför Öland. Ska bli så roligt :) Jag har aldrig varit där och vädret verkar bli kalas så jag ser verkligen fram emot det! Men som sagt.. ska packa först. Vet inte vad jag ska ha med mig riktigt, inte överdrivet mycket för är ju inte borta mer än 3 dagar, men ändå. Det löser sig.

Ikväll har jag fått lov att ta med Josse till Södra för att se när Macke spelar match :) Egentligen har hon utegångsförbud för att hon är en liten idiot ibland men det var okej att kolla fotboll med mig. Hoppas det går bättre för laget idag än det gjorde sist.. Ska bli trevligt i varje fall. Lugn kväll, känns skönt.

Nehe, ska väl se över min garderob lite grann och så kanske man ska börja med maten snart. Mor och far är och hämtar deras nya soffa! Ska bli spännande att se hur den ser ut :) Dags för en ny, den gamla var väl en sådär 22 år eller nåt.. haha Hoppas det pushar pappa lite så det blir att renovera vardagsrummet snart. Det är i stort behov av nya tapeter och möbler!

Nåväl. Deras problem, jag är mest sugen på att komma härifrån :P Efter Egypten hoppas jag det är dags för mig att leta lägenhet! Trodde aldrig jag skulle säga det men.. jag hoppas verkligen jag får fast jobb på Cenova! Det är ju lite krisigt med att hitta fast jobb, eller jobb överhuvudtaget. Kryllar ju inte direkt av dom plus att det är en massa folk att konkurrera med så hoppas på att få stanna. Kanske flyttar även om det inte blir fast. Känner att det är dags :)

Nehe, jag bara fortsätter skriva här. Fy på mig! ;P Får se om jag uppdaterar någon mer gång innan Öland.
Ha en fin kväll hörrni :)


xoxo