Första advent

Det gick bra att ta sig ut till Böttestad igår! Höll på att missa infarten men kände på mig att jag skulle svänga när jag passerade den och lyckades svänga in på en parkeringficka eller vad det var som fanns precis efter :) Hade tur att det inte var några ute och åkte heller så jag kunde vända bilen i lugn och ro :P hehe

Jättefint har dom det, Jennifer och Fredrik! Allt var inte riktigt färdigt men snart så. Kissekatterna var jättesöta! Den namnlösa var lite blyg och rädd av sig men det gick bra ändå, den var med mer och mer sen :)

Vi roade oss med att se See No Evil, skaplig skräckis eller vad man ska kalla det :P hehe Och efter det lättade vi upp med Jack Frost ^^ Självklart var det en hel del prat också.. och godis :D Härlig kväll!

Vid 20 i elva ungefär begav jag mig mot Mjölet för att hämta mor, far och deras vänner. Fick stå och vänta ett tag vid stationen men det gjorde inte mycket..

Sen krånglade Josefin till det och betedde sig som en riktigt satmara. Slutade med att jag och Macke fick åka till Strålsnäs för att hämta henne och släppa henne hemma... Hrmm..

Kom tillslut hem till Macke och fick sova! Skönt vare..

Fram tills nu har vi inte gjort så mycket.. Blev dusch och frukost och sen för ett tag sen åkte han till sina päron för att byta däck på bilen. Jag är kvar här hos honom, ska roa mig med att teckna lite :) Har upptäckt hur extra kul det är att teckna med olika hårdhet på pennor :) Köpte ju mig ett pack blyertspennor för ett tag sen. Jättehärliga! Jaja..

Nu ska jag inte sitta här mer.. Teckna nu, lite TV och sen får vi se vad som händer :)

Ja, första advent är det ju idag också! Helt otroligt vad fort tiden går! Mysigt att julen är på intåg. Sen har Anders visst ingen snö ser jag så då får väl julen det hoppas jag :) Får väl sjunga lite och hoppas det funkar som det gjorde när vi gick på Lindblad :P Vi sjöng och oj vad det kom snö :)
Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt hurra...


xoxo

Böttestad

Jaa ni, detta ska bli intressant! Idag är det ju som bekant lördag och jag ska hälsa på Jennifer, som jag jobbar med. Hon och hennes kille har köpt hus och jag ska ta mig dit och se hur det blivit nu när dom gjort i ordning det och se lite film och ha trevligt :) Grejen är bara den att hon bor i Böttestad tror jag det heter. Det ligger mellan Skge och Mantorp och jag ska hitta dit.. själv! Haha men det ska väl gå :) Har ju hennes nummer om det skulle krångla till sig. Kul ska det bli i varje fall!

Mamma och pappa är iväg med två andra i Köpenhamn, så jag och Josse har haft Bubben-ansvar idag. Det har gått bra. Har inte hänt mycket, efter jag var iväg med dom till Mjölby och tåget tog jag och Bubb en jättelång sväng och var hemma till 9. Sen sov jag, haha. Har inte sovit igen mig riktigt kände jag och det var så jäkla gött! Sen för ett tag sen gjorde jag och Josse käk och såg första avsnittet av 90210 :P hehe Det var väl okej.. Får se om jag ser något mer av det :P

Jaoo.. Vid halv 7 ska jag vara hos Jennifer och vi ska se Jack Frost förmodligen och kanske något mer eller något annat och sen vet jag inte mer än att jag ska gå husesyn och hälsa på kissarna :) Blir väl att åka efter 6.. cirkus en halvtimme kvar att roa sig på alltså.. hm.. Får se vad jag gör.. inget antagligen :P Göttast så haha Kanske blir en podcast hm.. :P

Min kväll slutar hos Markus efter jag hämtat päronen och dom andra två :) Mysmys. Vad morgondagen har att erbjuda får vi se.. En ordentlig promenad hoppas jag :)


xoxo

Twilight

Igår blev det så att jag och Macke åkte på bio! Lite annorlunda känsla att åka en söndag.. men det var precis lika mys som annars :)

Vi såg Twilight och oh shit vilken bra film! Den var super alltså! Se den hörrni :) Inte alltför mycket om vampyrer utan mer åt en (detta kommer låta töntigt meeen) kärlekshistoria.. Drama och spänning och dessutom var den lite smårolig i mellan åt. Låter kanske inte så bra men det var den! SE! :P haha


xoxo

Det där med fildelning...

Ja, det där med fildelning, det pratas ju en del om det nu i och med IPRED-lagen. Min egna åsikt är att fildelning är fantastiskt! Med hjälp av det kan man när man vill komma åt så gott som vad man vill! Det som är tråkigt är ju att det är olagligt.. eller att det snart blir eller hur fan det är. Skit samma. Det är fel.

Anledning till att folk använder sig av fildelning, tror jag, är bland annat för att man inte orkar köpa hela album när man vill ha en låt eller för att det inte finns att köpa eller så vill man inte betala 9kr för en heller, det känns kanske lite löjligt.. Aja, det känns krångligt på något sätt. Sen är det ju TV och film man vill åt. Hur många är det faktiskt som ser TV på TV nuförtiden?

Det är lite här problemet är känner jag.

Inget företag har tänkt på detta ordentligt (inte vad jag hört om i alla fall, ett undantag kommer sen): folk vill se saker när dom kan. Det är ju skitjobbigt att passa TVtiderna hela tiden. Själv älskar jag boxar! Det är super! Jag kan titta på så många avsnitt jag känner för när jag vill, när jag har tid! Man vill se och man vill lyssna när man har tid och lust.
Och filmer. Det är inte alla som kan gå på bio, hur ska man då kunna se nya filmer när dom inte går på TV förrens flera månader kanske till och med år efter att dom gått på bio och släppts på DVD, det är inte säkert man kan köpa allt man vill se!
Sen finns ju det där problemet med att det tar så lång tid för serier i andra länder att komma hit till Sverige och då kanske enda lösningen till att få se fortsättningen innan man glömt allt det man sett innan är att ladda ner.

Sen blir det att jag tänker lite såhär ibland också:
man får inte ladda ner musik gratis, men det är helt okej att lyssna på radion,
man får inte ladda ner filmer/serier, men det är helt okej att se om på TVn.
Jag vet, det är kanalerna som står för betalningen och pengarna får dom in på reklam. Men ändå.

Jag vet att det är träligt för upphovsmännen att inte få in något på sitt arbete men dom ska ju också vara glada för att folk uppskattar det. Musiker kan ju tjäna pengar på andra saker; livespelningar, merchandise och sånt. Det är väl svårare för regissörer och så vidare..
Det här leder mig till att tänka på hur mycket pengar dom tjänar, och ärligt fattar jag inte varför just dessa personer ska få så snuskigt mycket pengar för att dom utför ett jobb dom älskar. Tänk på alla andra som jobbar på ställen dom inte alls ville hamna på och får så dom precis klarar sig. Ett annat fel i världen, överdrivet mycket pengar till folk som gott skulle klara sig på mindre. Aja..

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget mer än att jag stör mig på hela fildelningsdiskussionen! Hur svårt kan det vara för musiker att överleva på det dom tjänar in på livespelningar, merchandise och dom CDskivor dom troligtvis kommer sälja trots fildelningen? Och varför kan inte film/TVbolagen hitta ett annat sätt att nå ut till sina tittare? Försöka hitta ett bra sätt att använda fildelning som distibutionssätt?

Jag gissar på att det var när jag lyssnade på Äntligen Helg (vanlig sändning eller podcast minns jag inte) då jag hörde att YouTube funderar/försöker få tillstånd till att lägga upp hela långfilmer på sin sida. Självklart med reklam i då.. Det tycker jag är ett steg i rätt riktning!

Fildelning är ett utmärkt sätt att få tag i saker på och det borde utnyttjas av diverse bolag. Alla vill inte vänta på boxarna eller kämpa med att stitta vid TVn när nya favoritserien sänds. Dessutom tror jag inte att jag är ensam om att köpa skivor jag gillar eller TVserier på box när det kommer. Vissa använder nog fildelning som ett smakprov, är det bra så kanske man köper det sen.

Anledningen till att jag skrev var att jag läste på Aftonbladet om IPRED-lagen (läs artikeln jag läste här). En lag som ger skiv- och filmbolag rätt att ta reda på vilka personer som laddar ner bolagens material olagligt och skicka krav på skadestånd till dessa. Någon mer än jag som tycker att det inte är upp till bolagen att ta hand om det? Det blir ju helt sjukt, jag tror inte på det som det står i artikeln om att man ska kunna förhandla med bolagen om ersättning. Nej, nej det tror jag inte alls på. Dom lär ju försöka få så mycket pengar från en som möjligt i så fall. Visst att det är fel att ladda ner olagligt men man behöver väl inte mjölka privatpersoner på pengar för det?

Nej usch, när ska man leta efter en alternativ lösning? Det lär ju finnas smidigare sätt att hantera det här på än med stämningar och skadestånd. Eller?

Jag kanske skulle tänka ut en själv och bli rik på den.. haha Fy fan vilken skit. Aja, nu har jag skrivit av mig lite. Blev nog lite osammanhängande men, men..


xoxo

Det där med varulvar...

Läst precis i Nemi (rekord att jag inte läst ut den än! brukar läsa ut den så fot jag får hem den) och det stod om varulvar på första sidan..

Bland annat står det att varulven har en lång historia, redan under antiken berättades det om varulvar och att under  medeltiden och katolicismens häxprocesser så avrättades tiotusentals männsikor som misstänktes vara varulvar!

Jag, som kanske också ni som läser, vet att man blir en varulv när man blir biten och slaiven blandas med blodet. Men visste ni att man kan bli varulv på flera sätt? Till exempel om man dricker vatten på samma ställe som en varg eller om man klär sig i vargpäls eller sover naken under fullmånen! Dessutom kan man födas till varulv; om är man sjunde barnet i en syskonskara och inte döpt kan man bli det eller om man föds på ett bestämt klockslag - natten efter Marie bebådelsedag (25 mars) eller vid midnatt på julafton..

Hej, jag är född klockan 02 eller 03 någongång (man ställde om tiden då) den 26 mars...... BAH! :D

Fast jag är ingen varulv så det är lugnt ^^ Men tyckte det var lite kul med ny fakta om en gammal typisk skräckvarselse! :)xoxo